Una delegació de la UMH participa en la Setmana Internacional del Personal del Karolinska Institutet
18 de març 2025
El Karolinska Institutet (Suècia), soci de l’Aliança Universitat Europea del Cervell i la Tecnologia -NeurotechEU- ha celebrat la seua Erasmus+ Staff Training Week del 12 al 14 de març. Com a part del seu programa, ha organitzat unes sessions formatives i de treball sobre comunicació i impacte a l’entorn de NeurotechEU. En representació de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), han assistit la periodista del Servici de Comunicació, Màrqueting i Atenció a l’Estudiantat, Ángeles Gallar i la responsable de comunicació de NeurotechEU en la UMH, Júlia Santacreu.
Durant la seua estada, les representants de la UMH, implicades en el paquet de treball sobre comunicació de NeurotechEU, han participat en diverses sessions centrades en la comunicació multicultural, la creació de contingut científic i institucional, i l’intercanvi d’idees per a promoure l’interés per la ciència tant a nivell de l’Aliança com localment. Esta trobada ha reunit a Estocolm a més de 20 professionals de la comunicació de les universitats sòcies de NeurotechEU.
A més, al campus suec, les assistents han visitat el museu The cell, where art meets life science, que oferix exposicions sobre utensilis i ferramentes usats en ciències de la salut, representacions teatrals, programes escolars educatius, debats i trobades.
Un altre objectiu clau de la Setmana Internacional ha sigut enfortir els llaços entre les universitats membre de NeurotechEU per a optimitzar l’organització del treball i identificar bones pràctiques comunicatives i àrees de millora.
NeurotechEU, finançada pel programa Erasmus+ de la Unió Europea i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d’Espanya, és un consorci format per la UMH, la Universitat Radboud (Països Baixos), l’Institut Karolinska (Suècia), la Universitat de Bonn (Alemanya), la Universitat del Bòsfor (Turquia), Universitat de Medicina i Farmàcia Iuliu Hatieganu a Cluj-Napoca (Romania), la Universitat de Lilla (França) i la Universitat de Reykjavík (Islàndia). El seu objectiu és crear un campus interuniversitari d’educació superior compartit entre les huit universitats que integre educació, investigació i innovació en neurociències i neurotecnologías orientades cap a la societat.