La UMH ha celebrat la 2a edició de l’Escola d’Estiu: Imatges per ressonància magnètica i espectroscòpia preclínica
15 de juliol 2025
La Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) i la Universitat Europea del Cervell i la Tecnologia –NeurotechEU, han celebrat del 9 a l’11 de juliol la segona edició de l’Escola d’Estiu: Imatges per ressonància magnètica i espectroscòpia preclínica. Organitzada pels investigadors de l’Institut de Neurociències, centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques i de la UMH, Santiago Canals i Silvia De Santis, aquesta segona edició ha reunit més de 20 alumnes de les diferents universitats aliades de NeurotechEU.
Els experts que han participat, juntament amb els coordinadors del curs, en aquesta segona edició han sigut el Catedràtic d’Imatge Mèdica i Electrònica de la Universitat Politècnica de València, David Moratal; la científica titular de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Sols-Morreale. IIBM (CSIC-UAM), Pilar López-Larrubia; Maximilian Eggl, investigador de l’Institut de Neurociències CSIC-UMH, i Mohamed Selim, investigador a la Universitat de Nottingham, especialitzat en neuroimatge computacional.
El programa de l’escola d’estiu ha abastat tot l’espectre, des dels aspectes tècnics del maquinari de RM i els principis fonamentals de la formació d’imatges fins als orígens biològics dels diferents contrastos d’imatge. Això ha permès als participants adquirir una sòlida comprensió de tècniques àmpliament utilitzades, com la relaxometria, la imatge basada en la difusió i la RM funcional, alhora que exploraven els seus fonaments biològics i les seues aplicacions clau en la investigació biomèdica i neurocientífica.
Com a novetat respecte a l’edició anterior, el curs d’enguany ha presentat les aplicacions de la intel·ligència artificial (IA) tant per a la recopilació com per a l’anàlisi de dades, destacant el seu paper transformador en la neuroimatge moderna.
Aquesta activitat ha sigut organitzada per NeurotechEU-UMH i l’Institut de Neurociències CSIC-UMH i cofinançada per la Unió Europea amb l’objectiu de participar en la creació d’un campus transnacional pioner en l’educació i la formació de futurs investigadors en l’àrea de la neurotecnologia.