Compromís
31 de gener 2025
NeurotechEU contribuïx a l’objectiu de crear un Espai Europeu d’Educació Superior més interconnectat, inclusiu i receptiu a les necessitats de la societat i l’economia mitjançant l’avanç de la investigació i l’educació en l’àrea estratègica del cervell i la tecnologia.
Per a això, participa en la creació d’un marc conceptual compartit, valors comuns i plataformes de comunicació i formació establides. NeurotechEU no sols augmentarà les oportunitats de mobilitat i intercanvi per a estudiants i personal, també fomentarà la col·laboració en projectes conjunts d’investigació i innovació, així com de divulgació de la ciència, amb un especial accent en les accions que promoguen la diversitat i la inclusió.
Projecte BEATRICS
Amb eixe propòsit, NeurotechEU-UMH col·labora amb les activitats del Projecte BEATRICS. L’objectiu d’esta iniciativa és fomentar l’espai inclusiu en la ciència des de les aules preuniversitàries, per a promoure canvis en les actituds i comportaments en qüestions relacionades amb la ciència i la tecnologia.
Les activitats i lectures proposades ajudaran a l’estudiantat més jove a no descartar estudis superiors relacionats amb les ciències i la tecnologia per no ser ‘la millor de la classe’ o perquè no els solen dir ‘que tenen una aptitud natural o especial per a les carreres cientificotècniques’.
BEATRICS compta amb els recursos en línia Ciència en el teu Saló, una sèrie d’activitats arreplegades en una guia didàctica i l’exposició itinerant #HicieronHistoria, que recorre els col·legis i instituts de la província d’Alacant.
La Setmana del Cervell
NeurotechEU col·labora des de 2025 amb La Setmana del Cervell, organitzada per l’Institut de Neurociències (UMH-CSIC), que té com a objectiu promoure i difondre el coneixement científic relacionat amb el Sistema Nerviós Central i fomentar l’entusiasme i el suport públic a la investigació en neurociència.
Durant esta setmana, tots els anys es duen a terme activitats destinades a estudiants i al públic en general, amb el propòsit de mostrar els recents avanços en la investigació sobre el cervell, així com els mètodes emprats en estos estudis. Dins de la Setmana del Cervell, se celebra una conferència del Cicle Cervell i Societat promogut per la Càtedra de Neurobiologia del Desenrotllament Remedios Caro Almela, que enguany reunirà experts i expertes en la influència de Cajal en la neurociència actual. A més, comptarà amb les exposicions fotogràfiques i de divulgació com Cajal, Ciència i art i #HicieronHistoria.